Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2156 niezalogowanych)
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
fakty.interia.pl/newsroom/news/rmf-uboczne-
efekty-dzialania-leku-tamiflu,892153

uboczne objawy , to chęć podskakiwania
chęć wykonywania skoków..........
na jakim jesteś etapie???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
oj giovi, giovi....
ale, jesteś dzisiaj nie wyrozumiała, przecież gabriel jest chory....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
vanessa 30 napisał:
oj giovi, giovi....
ale, jesteś dzisiaj nie wyrozumiała, przecież gabriel jest chory....

Vanessa 30 wiem ze jest chory i zycze mu szybkiego powrotu do zdrowia,ale jesli ma sile by sleczec przed kompem i wdawac sie w inne dykusje to chyba wiekszego problemu nie stanowi wpisanie w wyszukiwarke jednego slowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
gabriel napisał:
ja_ona napisał:
Mój 8 leni syn ma grype-pytanie zwyką czyświńska?tego juz lekarz nie wie...ma byc w domu i czekac...czy bedzie wyzsza gorączka, czy kaszel sie nasili- jak to swinska!! Nie wiem co robic, nic nie dali na to...tylko paracetamol. Czy ktos wie jak poradzic na to? Od wczoraj można samemu iść do apteki wypełnić ankietę i kupić potrzebne lekarstwa które do tej pory przepisywał tylko lekarz ..
Tamiflu...70 Nok .. i Relenza.. nie wiem ile kosztuje , nie sprzedali może to dla dzieci nie wiem ..
Jednak bezproblemowo Tylko oczywiście trzeba mieć ze sobą numer personalny dziecka bo to żądają..
BYŁEM ...KUPIŁEM...ZAŻYŁEM... i teraz leżę grzeczniutko w bambetlach...

Tamiflu jest OK! Podejzenia padaja w zwiazku z ogolna panika i mnogoscia szczepow grypy w ciagu ostatnich kilku lat! Dwa tygodnie temu zwalilo mnie z nog, typowe objawy grypowe, ale we krwi wyszla jakas bakteria i tez lekarz nie byl pewien, bo przyznalem ze podrozowalem w przeciagu ostatnich dwoch tygodni. Postraszyli, lezec, czekac i Tamiflu! Od siebie dorzucilem polopiryne i goralska herbatke (tego dziecku nie dawaj) i po trzech dniach bylem wsrod zywych. Nie ma potrzeby panikowac, lek jest teraz bez recepty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Nowicjusz
Ale dziecko to jednak powinien przbadać lekarz. Ja sama mam Tamiflu bo również poległam i 2 dzień grzecznie w łóżku a dziecko niestety z daleka ode mnie i tata musi mu potowarzyszyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
a co gorsza lekarze w norwegii nie odrozniaja normalnej grypy od swinskiej katastrofa normalnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(ja_ona)
Początkujący
tak, Tamiflu jest na grypę, ale nie zaleca sie go dla dzieci poniżej 12 roku życia, pozatym jest bardzo szkodliwy na żołądek i trzeba zazywac jakies jogurt. Narazie leczę go po swojemu- sok z malin, łóżeczko i cos na gorączkę. Badania niestety zadnego nie miał, a 2 godzin y temu majaczył w gorączce, az sie bałam, mam nadzieję, ze jednak to nie sinska i bedzie dobrze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
no ja tez mam nadzieje ze nie i wszystko bedzie dobrze mpi znajomi sie smieja ze tutejsi lekarze nie maja pojecia o niczym zreszta sama tez sie przekonalam ja jestem wierna naszej tradycji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
ATS Anna S.
(ATS Anna)
Nowicjusz
Nie chce straszyc, ale swinska grypa to nie zarty. Tamiflu jest bardzo szkodliwe, ma wiele skutkow ubocznych. Ale co do badan, KAZDY KTO MA PODEJRZENIE SWINSKIEJ GRYPY ma prawo do badania krwi, ja bym na Twoim miejscu leciala do lekarza i zadala badania krwi na swinska grype. Tym bardziej ze dziecko ma wysoka goraczke, to jest jeden z glownych objawow swinskiej grypy!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ATS Anna napisał:
. Tamiflu jest bardzo szkodliwe, ma wiele skutkow ubocznych.
JAK KAŻDY ANTYBAKTERYJNY LEK NA ŚWIECIE... niemniej najbardziej szkodliwe są właśnie Takie bzdurne teksty JAK TWÓJ...!!! .
dobrze ,że nie poleciłaś zagrzebać dziecka w ziemi na dwie godziny...bo przecież ziemia wyciąga gorączkę...

LUDZIE I WY MIENICIE SIĘ OSOBAMI WYKSZTAŁCONYMI I OBYTYMI W ŚWIECE ..a zaściankowość i znachorstwo z Was wychodzi jak nic...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok